Már megérkeztek az atlaszok is

2024.08.21. 20:49

Az új tolnai esperes-plébános is ott lesz a tanévnyitón

Megérkeztek a tankönyvek a tolnai Szent István Katolikus Gimnáziumba is.

Wessely Gábor

Pálinkás Gábor igazgató az új tankönyvekkel (a szerző fotója)

Az igazgatótól, Pálinkás Gábortól kapott tájékoztatás szerint mindent megkaptak, a nyelvi oktatási segédanyagoktól az atlaszokig. A hittankönyvek a hitoktatók közvetítésével jutnak el a diákokhoz, a Pécsi Egyházmegye támogatásával. (Református hittant is tanulhatnak, amit a helyi lelkész, Sipos Judith Éva oktat.)

Egy időben meglehetősen kétséges volt, hogy megmaradhat-e a település egyetlen középiskolája. Akkor – 2016-ban – vette át a katolikus egyház. Az intézménybe jelenleg mintegy 290 gyerek jár, közülük hatvanan most lépik át először a gimnázium küszöbét. Ők lesznek a hetedik és kilencedik osztály tanulói.

A tankönyvek a napokban gazdára találnak, a tanévnyitót szeptember 2-án tartják. Azon a rendezvényen találkozhatnak majd először a diákok és a tanárok is az új tolnai esperes-plébánossal. (A katolikus gimnáziumot működtető egyházmegye helyi képviselőjével.) Nagy Norbert augusztus 1-jével kezdte meg szolgálatát a városban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában