A pályázat legjobbjai

2024.08.22. 17:30

Kiemelkedő tehetségű fiatalokat köszöntöttek a városi ünnepségen

Bechtel Gerda Hanga, Berkecz Hanna Csenge, Anta Nikoletta, Varga Marcell és Kis Nikolett a sikeres tanulmányi ösztöndíj-pályázata kapcsán vehetett át jutalmat az augusztus 20-ai bonyhádi városi ünnepségen. A COLONIA Alapítvány által meghirdetett pályázat legjobbjainak járó jutalmakat Lőrinczné Dávid Mária kuratóriumi elnök adta át.

Vizin Balázs

Az ösztöndíjas fiatalok Lőrinczné Dávid Mária elnökkel

Fotó: Ruip Gergő

Bechtel Gerda Hanna, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 9./A osztályos tanulója. Általános iskolai, gimnáziumi és zeneiskolai tanulmányait minden évben kitűnő eredménnyel és tantárgyi dicséretekkel zárta. A bonyhádi Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola zongora tanszakának növendékeként számos megyei, regionális, országos és nemzetközi zongoraversenyeken mérethette meg magát, remek eredményeket elérve. 2023 nyarán az Oktatási Hivatal tananyagfejlesztési projektjében német nyelvű hangfelmondóként tevékenykedett Budapesten. A pályázati támogatás hozzásegíti ahhoz, hogy részt vehessen különböző tehetséggondozó programokon, tanulmányutakon, valamint tanulmányi versenyeken. Emellett ahhoz is, hogy eredményesen készülhessen fel az egyetemi továbbtanulásra.

Berkecz Hanna Csenge a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákja, matek-fizika tagozatos osztályban. Általános iskolás 8 éve során mindvégig kitűnő tanuló volt és a gimnáziumban sem rontott a jegyein, hiszen 9. osztályban jeles, majd 10-11. osztályban kitűnő bizonyítványt vehetett át. Számos tanulmányi versenyen vett részt az évek során, kiváló eredményeket elérve. A tanuláson kívül a sport is jelentős szerepet játszik az életében. Általános iskolában évekig atletizált, rengeteg eredménnyel és sikerrel. Kisiskolás korában kezdett el röplabdázni, amely meghatározó volt az életében és a mai napig ez áll a szívéhez legközelebb. Célja, hogy az érettségi után felvegyék a Budapesti Műszaki Egyetemre, azon belül is informatika vagy mérnök szakra. Ennek érdekében igyekszik továbbra is szorgalmasan tanulni, készülni az érettségire, hogy sikerüljön a tervét megvalósítania.

Anta Nikoletta Erika a Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola elvégzése után a pécsi Koch Valéria Gimnáziumba folytatta tanulmányait. Emelten tanulja a németet, szép sikereket elérve. Tíz éve tagja a Kränzlein Néptánc Egyesületnek, fiatal kora ellenére megannyi sikeres fellépést tudhat maga mögött. Példás tanulmányi és közösségi eredményei révén veheti át a COLONIA Alapítvány ösztöndíját.

Varga Marcell a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskolában végzett 2020-ban. Jelenleg az Energetikai Technikum és Kollégium tanulója Pakson, gépgyártástechnológiai technikus szakon. Gépészmérnök szeretne lenni. Aktívan részt vesz a közösségi életben is. Tagja a bonyhádi Kränzlein Néptánc Egyesületnek, elsős kora, tehát 2012 óta. A német tánc és a hagyományőrzés meghatározó szerepet töltenek be az életében. 2023 nyarán B kategóriás jogosítványt, idén májusban pedig drón pilóta Al/A3 OPEN SUB kategóriájú engedélyt szerzett.

Kis Nikolett a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban megszerzett tudását a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem Építőmérnöki Karán kamatoztatja tovább. Mindezt most megalapozta egy év végi kitűnő bizonyítvánnyal, ahol négy tantárgyi dicséretet kapott: történelemből, angol nyelvből, matematikából és matematika fakultációból. Emellett a lezárult érettségi időszak alatt sikerült kitűnő érettségi bizonyítványt szereznie két tantárgyi dicsérettel: történelemből és angolból. Ezek mellett 2023. decemberében sikeres 82-es vagyis középfokú nyelvvizsgát szerzett.

Egy földrajzos iskolai csapattal (Papp András, Hudvágner Márton és Szőts Levente) megnyerték a TV2 televíziós vetélkedőjét a Zöldgömböt, ahol környezetvédelmi témákba mérték össze tudásukat a fiatalok. Az eddigi iskolai éveinek legnagyobb sikere a Kovács János Országos Földrajz Versenyen szerzett 1. hely volt. Az iskola mellett legtöbb idejét olvasással tölti, mivel általa rengeteg addig nem ismert élethelyzetbe, helyszínre és kalandozásba tud belelátni. A Solymár Imre Városi Könyvtár szorgos kölcsönzője és olvasója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában