Tv ajánló

1 órája

Amikor a terápia elszabadul

Dave Buznik (Adam Sandler) látszólag nyugodt ember, meghúzza magát egy sarokban és a légynek se ártana. Csak egyszer emeli fel a hangját és máris a bíróságon találja magát, ahol dr. Buddy Rydell pszichiáter (Jack Nicholson) düh-terápiájára kötelezik. Bizarrabbnál bizarrabb figurák közé kerül és hamarosan hajmeresztő kalandoknak lesz a főszereplője. Rydell intenzív terápiája végképp kiakasztja, és amikor azt látja, hogy az orvosa elcsábítja a barátnőjét, kitör belőle a vad.

Bencze Péter

Adam Sandler, a film főszereplője

Fotó: Shutterstock

A film legnagyobb ereje a két főszereplő közötti feszültségből és humorból fakad. Sandler visszafogott, jószándékú karaktere tökéletesen ellenpontozza Nicholson lehengerlő, extrém stílusát. Ahogy Buddy egyre vadabb módszerekkel próbálja kibillenteni Dave-t lelki egyensúlyából, a nézők egyre abszurdabb helyzetekkel találkoznak, amelyek garantáltan kacagásra késztetnek. A film egyértelműen épít a tipikus Sandler-vígjátékokból ismert elemekre – az átlagember szenvedésein keresztül ábrázolt humorra –, ugyanakkor Nicholson tapasztalt színészi jelenléte egyedivé teszi a dinamikát.

Az alkotás igazi csemege azok számára, akik kedvelik az abszurd helyzeteket, az erős karaktereket és a szórakoztató vígjátékokat. Ez a film egyszerre kínálja a felszínesen vicces és a mélyebb, érzelmi rétegekre építő pillanatokat.

Ki nevel a végén?, amerikai vígjáték, péntek, 21:00, Viasat3

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában