Kosárlabda

2023.07.30. 16:37

A finneket is legyőzték Miklós Melindáék az U20-as Eb-n

Második csoportmeccsét is megnyerte a magyar női válogatott a litvániai U20-as Európa-bajnokságon.

Teol.hu

Holcz Rebeka 3 ponttal járult hozzá a finnek elleni győzelemhez

Fotó: FIBA

Tursics Krisztián együttese a házigazdák elleni parádés siker után Finnországgal találkozott, és nagyon sokáig úgy nézett ki, hogy egy újabb magabiztos győzelmet jegyez majd. Hiába vezetett azonban a harmadik negyedben már 14 ponttal, 54–40-re is, a finnek nagyon összekapták magukat a hajrára, és visszajöttek a meccsbe. Huszonegy másodperccel a dudaszó előtt 74–72-re visszakapaszkodtak, de aztán jöttek a faultok és a büntetők, így végül a magyar csapat 76–72-re megnyerte az összecsapást és százszázalékos mérleggel várhatja a franciák elleni, keddi csoportrangadót. 

Az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosai közül a csapatkapitányi tisztséget betöltő Miklós Melinda 17 ponttal, 7 lepattanóval, 8 gólpasszal és 2 labdaszerzéssel a magyar csapat legjobbja volt. Holcz Rebeka 3 pontot, 5 lepattanót, 1 gólpasszt és 2 labdaszerzést jegyzett. Az ex-szekszárdi Horváth Dóra – aki most nyáron igazolt át a TFSE-hez a KSC-től – ezúttal nem szerzett pontot. 

Európa-bajnokság, B-csoport, 2. forduló
Magyarország–Finnország 76–72 (17–13, 16–18, 25–18, 18–23)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában