Labdarúgás

2023.12.16. 10:02

Bundesliga-csapatnál jártak próbajátékon a Szekszárdi WFC tehetséges labdarúgói

Azt elmúlt napokat a német élvonalbeli bajnokság (Bundesliga) élcsapatának számító TSG 1899 Hoffenheim csapatánál töltötte Acsádi Petra és Kágyi Kíra, a Szekszárdi WFC fiatal tehetsége.

Berg Sándor

Szabján Renáta, a Hoffenheim szakmai stábjának magyar tagja, jobbján Acsádi Petrával, balján Kágyi Kírával

Forrás: Szekszárdi WFC Facebook-oldala

Idén még csak a 17. életévüket töltötték be, de a magyar első osztályban második idényét taposó Szekszárdi WFC-ben meghatározó szerepet tölt be Acsádi Petra és Kágyi Kíra, akik már az U19-es válogatott keretében is alapembernek számítanak. A két tehetséges labdarúgó az elmúlt napokat a német élvonalban szereplő Hoffenheimnél tölthették el.

A sárga-feketék közösségi oldala arról számolt be, hogy a vasárnapi érkezés után a fiatalok hétfőn már át is estek a tűzkeresztségen az igen pörgősre és tartalmasra sikerült első közös edzésen a klub második csapatával, másnap pedig egyéni felmérésen vettek részt. Kipróbálhatták az úgynevezett footbonaut pályát is, aminek a középpontjában egy olyan gép áll, ami különböző sebességgel és röppályán lő labdákat a játékosokra, akiknek azt irányítaniuk kell egy körön belülről a megadott helyre, ezzel fejlesztve a labdarúgó labdakészségét és reakcióidejét.

Később együtt készülhettek a tizenkét csapatos Bundesliga ötödik helyén álló „nagycsapattal”, belenézhettek, sőt saját bőrükön tapasztalhatták meg, milyen egy Bajnokok Ligájában is szereplő profi csapat élete, mindennapjai.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában