Nemzetközi sikerek

5 órája

Erőemelésre váltott, és sorra nyeri az érmeket a szekszárdi mesterlövész

Két éve szeretett bele az erőemelésbe Kovács Gábor Zsigmond, aki egyre jobb eredményekkel jelentkezik. Legutóbb Írországban, az AWPC Világbajnokságon szerepelt, s fekvenyomásban első, felhúzásban második helyezést ért el a korcsoportjában.

Rónai Gábor

Kovács Gábor Zsigmond (a jobb szélen) egyre jobb eredményekkel jelentkezik

Fotó: Beküldött kép

Aki ismeri a kiváló sport­embert, annak elsőként az íjászatban elért eredményei ugranak be, ami nem is csoda, hiszen tíz évet töltött el a sportágban, s nyert országos bajnoki címek mellett Európa-bajnokságon és világbajnokságon is, s nemcsak egyéniben, hanem csapatban is gyűjtögette a fényesnél fényesebb érmeket. 

Azt talán kevesen tudják a MOB Fair Play-díjjal kitüntetett sportemberről, hogy az íjászat csak az egyik „hobbija”, korábban húsz évig cselgáncsozott, hat éven át pedig kajakozott. Utóbbiban volt országos bajnokságon ezüstérmes és bronzérmes, dzsúdóban pedig a master kategóriában szerzett bronzot. 

Első erőemelő versenye tavaly júniusban, a csehországi Ceska Lipában volt, s WUAP Európa Bajnokságon fekvenyomásban rögvest egy harmadik hellyel jelentkezett. Az év végén pedig jött a manchesteri WPC Világbajnokság, ahol fekvenyomásban aranyérmet nyert. Az írországi megmérettetés idén már a harmadik volt számára a sorban, májusban a csehországi Trutnovban a GPC Európa-bajnokságon felhúzásban aranyat, fekvenyomásban ezüstöt szerzett, a finnországi AWPC/WPC Európa-bajnokságon pedig mindkét nemben, fekvenyomásban és felhúzásban is a legjobbnak bizonyult. 

Kovács Gábor Zsigmond büszke arra, hogy soha nem élt teljesítményfokozókkal, s a jövőben sem fog. Annak ellenére sem, hogy csak az AWPC és IPF szövetség eseményein van doppingellenőrzés, a többi szervezet nem igazán foglalkozik ezzel. 

A jövőt illetően azt mondta, nagyon bejött neki az erőemelés, s amíg élvezi, addig csinálja is. Heti hatszor edz, hogy formában maradjon, mert ő olyan, hogy amibe belevág, abból szeretné kihozni a maximumot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában