Női kosárlabda

2 órája

Harmincpontos vereséget szenvedett a Tarr KSC Szekszárd az Európa-kupában (galériával)

Akadtak jó pillanatai a Tarr KSC Szekszárdnak a mérkőzés során, de nagyrészt a Movistar Estudiantes együttese dominált.

Dahud Emil

Magyar Bianka csapata abban a reményben indult kedden hajnalban a spanyol fővárosba, hogy a tavalyi Movistar Estudiantes elleni dupla vereségért visszavághasson. Sajnos nem volt teljes a szekszárdiak kerete, a Tarbes ellen lesérült Sara Bejedi még nem léphetett pályára a mai napon.

Kathryn Westbeld vezérletével nem adták fel a szekszárdiak
Kathryn Westbeld vezérletével nem adták fel a szekszárdiak
Forrás: FIBA

Kathryn Westbeld már a mérkőzés elején húzóembernek számított, a KSC nagyrészt az ő kosarainak köszönhetően közel tudott maradni a láthatóan nagy nyomást gyakorló hazai csapathoz. A hatodik perc egy fordulópont volt a Szekszárd számára, a vendégek amerikai játékosa megdobta a tizedik pontját, és csapata már 15–13-ra vezetett. Azonban nem örülhettek sokáig, a madridi együttes Frieda Bühner vezérletével az első negyed végére 30–17-re módosította az eredményt, és jött egy hullámvölgy a szekszárdiaknak. A folytatás során volt olyan rész is, ahol a spanyolok 18 ponttal vezettek, de időben kapcsoltak a vendégek. Végül a tizenharmadik perctől már zárkózott a KSC, és a második negyedet megnyerve az előzőekhez képest csak 8 pontos hátránnyal vonult szünetre. 

Egy darabig állta a sarat a Szekszárd

A második félidő elején tudta tartani a lépést a Szekszárd az ellenféllel. A 26. percig egyformán játszottak a csapatok, és a KSC 9–7-el a Movistar előtt járt, az eredményjelző 55–49-es hazai vezetést mutatott. Felcsillant a remény a további zárkózásra, de ugyanilyan gyorsan el is illant. Végül valami teljesen összedőlt, majd Angela Salvadores és Isabell Latore fáradhatatlan játékával a madridiak 16 ponttal büntették a megyeszékhely csapatát. Kathryn Westbeld – aki ma is beletett anyait-apait – még egy dobással tudott szépíteni, de a szekszárdiak így is 20 pontos hátránnyal vágtak neki az utolsó felvonásnak. A végére mintha egy olyan lavina zúdult volna a KSC-re, amit a Movistar játékosai indítottak el. Boros Júliáék végsőkig tartó küzdelme sem állította meg a madridi együttest, a  húszpontos különbségből harminc lett.

A szekszárdiak legközelebb egy szomszédvári rangadón az NKA Universitas Pécs csapatát fogadják a városi sportcsarnokban vasárnap 18 órakor.

Európa Kupa, csoportkör, 3. forduló
Movistar Estudiantes (spanyol)–Tarr KSC Szekszárd 96–66 (30–17, 18–23, 23–11, 25–15)
Madrid, v.: Hodzic (német), Frosolini (olasz), Marques (portugál)
Estudiantes: SALVADORES 19/6, LATORRE 8, G. ALONSO 10, Banaszak 11/3, Ridard 13/3. Csere: BÜHNER 11/3, Wiard 3, Sharp 9/3, Okeke, Topuzovics 8, Camilion 4. Vezetőedző: David Gallego Moran
Szekszárd: Horváth B., Boros J. 13/9 , WESTBELD 23, Whittle 11, Johnson 2. Csere: Bernáth 6, Baa 4, Mányoky 1, Holcz R., Theodoreán 6 Vezetőedző: Magyar Bianka
Az eredmény alakulása. 3. perc: 4–2. 5. p.: 11–11. 8. p.: 22–15 13. p.: 37–21. 15. p.: 37–28. 18. p.: 44–38. 23. p.: 52–44. 26. p.: 55–49. 33. p.: 79–57. 36. p.: 85–59.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában