Közélet

2014.11.11. 16:30

Egészségkártyát vásárolt dolgozóinak a város

Gondoskodó önkormányzatként a bátaszéki városvezetés Tolna megyében az elsők között vásárolt valamennyi önkormányzati dolgozónak úgynevezett Dr. Card Egészségkártyát.

H. E.

Az érintetteknek nemrégiben adta át az egészségkártyákat Skoda Ferenc jegyző, aki elmondta: a kártya egy olyan egészségügyi szolgáltatás, amely az Országos Mentőszolgálattal együttműködve, a havi sürgősségi betegellátás támogatása mellett lehetőséget nyújt arra, hogy mind a privát, mind az állami egészségügyi intézetekben létrejövő leleteket, dokumentumokat a saját tulajdonában kezelje és tárolja a kártyával rendelkező személy. A kártya a járóbeteg-ellátást nyújtókat is segíti a gyors és pontos diagnózis felállításában, a kórelőzmények megismerésében.

A kártya használatával kapcsolatos adatokat az érintetteknek egy regisztrációt követően fel kell feltölteniük az adott honlapon, baj esetén így a mentőszolgálat dolgozói azonnal hozzájuthatnak a beteggel kapcsolatos legfontosabb adatokhoz, például vércsoportjához vagy, hogy van-e valamilyen gyógyszerérzékenysége. A szolgáltatáshoz kapcsolódik egy baleseti biztosítás – a regisztráltaknak 500 ezer forint – és temetési költségtérítés baleseti halál esetén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!