Hajdan

2024.02.04. 09:14

Sokan keresték fel a központi körzeti orvosi ügyeletet

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

A kép illusztráció.

35 ÉVE a bőripar súlyos helyzetéről nyilatkozott a Tolna Megyei Népújság 1989. január 25-i számában a megyét felkereső Tréber Tibor, a Bőripari Dolgozók Szakszervezetének főtitkára. Mint elmondta, „valóban jelentkeztek válságtünetek, de a népgazdaság maga is válságos helyzetben van, és a bőripar jelenlegi állapota visszavezethető egész gazdaságunk problémáira. A hibás gazdaságpolitika sajnos a bőripart erősebben sújtotta, mint az egyéb ágazatok többségét  A Simontornyai Bőrgyár úgy tudom, hogy nullszaldós lesz, vagy csekély veszteség várható. A Palota Bőrdíszműgyár szekszárdi egységének helyzete jobb, szép eredményeket értek el a tavalyi évben.”

35 ÉVE „igen sokan keresték fel megyeszékhelyünkön a központi körzeti orvosi ügyeletet, illetve hívták ki az ügyeletes orvost, aki a legtöbb betegnél influenzát állapított meg” – adott járványügyi helyzetképet a Tolna Megyei Népújság 1989. január 23-i száma. „Szombaton nyolcvannyolc esetben, vasárnap délután két óráig 58 esetben kérték az orvos segítségét a Szekszárdon, illetve a környékben lakók. Úgy tűnik, ismét tetőz az influenza, bár nem olyan mértékben, mint december végén. Ugyanis karácsony első napján 177 betege volt a szóban forgó ügyeletnek.”

35 ÉVE rablás történt Szekszárdon, a Szász söröző előtt. A részleteket a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnüldözési osztályának munkatársa ismertette a Tolna Megyei Népújság 1989. január 25-i számában. „Egy fiatal lány postára vitt 91 ezer forintot. Látszatra egy diplomatatáskában, de aki ismeri a pénzszállító táskát, azonnal tudja, hogy ez az! Az egyik szemtanú szerint egy fiatal, de a lánynál magasabb férfi pár lépést együtt tett a lánnyal. Majd a vállánál fogva megpördítette a lányt, és a nála levő táskát kirántotta a kezéből és elrohant. Másodpercek alatt történt szinte minden, és aki látta is a jelenetet, azonnal nem az tudatosult benne, hogy itt most rablás történt.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában