Teol.hu videó

2024.07.24. 17:24

Kevés volt az érdeklődő a szerdai szekszárdi piacon (videó)

„Hóvége” hangulat volt a szekszárdi piacon. A kánikula és a szabadságolások miatt kevés volt az érdeklődő.

Mauthner Ilona

Július vége felé tartunk, meleg is van, sokan utaztak el a megyeszékhelyről is szabadságuk alatt, így szinte kiürült a város. És bár széles a kínálat zöldségből, gyümölcsből, kevés volt az érdeklődő szerdán a szekszárdi piacon.

Kevés volt az érdeklődő szerdán, a szekszárdi piacon
Kevés volt az érdeklődő szerdán, a szekszárdi piacon
Fotó: Makovics  Kornél / Forrás: Tolnai Népújság

 

Kevés volt az érdeklődő

Egyre olcsóbb a lecsónak való paprika, kilóját több helyen 400 forintért kínálták. Csemegekukoricából és dinnyéből volt dömping. Az előbbinek darabját 150 forintért, a görögdinnyének kilóját pedig 300 forintért kínálták. A sárgadinnye drágább volt, ennek kilójáért 450-650 forintot kértek.

Néhány termelőt megkérdeztünk arról, árt-e a hőség a dinnyének és meddig tarthat még a szezon? 

A válasz az volt, azt a nagy meleget ami egy hete volt, 40-44 fok a földeken, azt nem szereti a dinnye. Sok a megsült, melegtől felrobbant, kényszerérett gyümölcs. A szezon hosszát is befolyásolja a hőség, a termelők szerint 2-3 héten belül elfogy a dinnye.

A szilva kilóját 600-720 forint között mérték, őszibarackból volt nagyobb választék, ennek ára 650-800 forint volt, a sárgabarack úgy tűnik, már leérett.

Természetesen vöröshagymából, burgonyából, zöldségfélékből, káposztából, padlizsánból, paradicsomból is bőséges volt a kínálat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!