TV-ajánló

2024.06.28. 18:00

A rajongók „levágott lábbal” pózolnak

Egy film a fekete humor kedvelőinek. A lassan harmincéves Fargo hozza a Coen testvérek sajátos stílusát.

Révészné Hanol Erzsébet

Frances McDormand, a film egyik főszereplője

Forrás: Shutterstock

A Coen testvérek kultuszfilmjét, a Fargót tűzi műsorára pénteken este a Viasat Film csatorna. A kegyetlen, fekete humorral átszőtt történet egy hóborította kisvárosban játszódik az amerikai-kanadai határon. A William H. Macy által alakított karakter – aki állítólag kikönyörögte a rendezőknél, hogy ő játszhassa a szerepet – egy helyi autókereskedő, aki egy igencsak merész ötlettel akarja egyenesbe hozni zűrös pénzügyeit. Két piti csirkefogóval elraboltatja feleségét, hogy váltságdíjat zsarolhasson ki az apósától. Az emberrablók azonban az átlagnál is ütődöttebbek, s csak úgy mellékesen agyoncsapják a túszukat. A komikus alaphelyzet véres tragédiába fordul, s az egészet a Frances McDormand által megformált mindenórás terhes helyi seriffnőnek kell felgöngyölítenie.

A színésznő annak érdekében, hogy hiteles legyen a szerepben, a felkészülés során együtt dolgozott egy állapotos rendőrrel, és a ruhája alatt hordott, madártollal töltött „terhes párnának” is olyan súlya volt, hogy valós terhet jelentett McDormandnek.

A film egyik ikonikus jelenetében egy faaprító gép kerül középpontba. Aki már látta, nem feledi, miért. A gép a forgatás után sem tűnt el: az észak-dakotai Fargo városában létrehoztak egy, a filmnek szentelt látogatói központot, ahol egyrészt megtekinthető az eredeti kellék, másrészt a vendégek pózolhatnak egy működőképes másolat előtt egy „levágott lábbal”. 

Fargo, Viasat Film, péntek, 21 óra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában