OTP Bank Liga

3 órája

Öt szöget ütött be a DVSC koporsójába Debrecenben a Paksi FC (galériával)

Már az első félidőben háromszor sikerült bevennie a Paksi FC-nek a DVSC kapuját szombat délután, a labdarúgó NB I. tizedik fordulójában. Máté Csaba, a cívisvárosiak vezetőedzője -aki szekszárdi származású és az atomvárosiak egykori trénere- nem a legfényesebb időszakát éli.

Dahud Emil

Hétéves nyeretlenségi sorozatot tört meg Bognár György csapata a debreceniek ellen, legutóbb 2017 márciusában sikerült diadalmaskodniuk. Nem csak emiatt volt számukra rendhagyó mérkőzés. A Paksi FC története során csak kétszer tudta győztesen elhagyni a pályát a hajdú-bihariak otthonában.

Vécsei Bálint (szemből középen) szerezte a Paksi FC első gólját a DVSC ellen
Vécsei Bálint (szemből középen) szerezte a Paksi FC első gólját a DVSC ellen
Fotó: Czinege Melinda

A kezdetektől fogva a vendégek uralták a találkozót. Nem is kellett sokat várni az első találatra, amelyből a válogatott szünet előtti legutóbbi bajnokin, a Fradi ellen is remeklő Osváth Attila jelentősen kivette a részét. A kilencedik percben az ő beadását követően Windecker József fejjel készítette le a labdát, amit Vécsei Bálint kapásból juttatott a hálóba. Hamar elfogyott a Loki-szurkolók türelme. A Nagyerdei Stadion már az egygólos hátránykor zengett a hazai szurkolók hazai csapattagok játéka felé tett csípős minősítésektől.

Folytatódott a paksi menetelés, a gól megfogta a DVSC-t. Egészen az első játékrész feléig nem tudtak mit kezdeni az ellenfél támadásaival, Megyeri Balázs védései sokszor kihúzták a csapatot a csávából. Később a vendéglátók mintha éledeztek volna, Domingues vezérletével leginkább kontrákból tudtak kidolgozni helyzeteket, de a jól szervezett paksi védelem megállította őket.

Ugyanez nem volt elmondható a hazaiak hátvédjeire. Batik Bence hatalmas hibáját és labdavesztését kihasználva, a mérkőzésből bő fél óra lecsengését követően Tóth Barna megduplázta a Paksi FC előnyét. A DVSC játékosai újra elvesztették a fonalat olyannyira, hogy a félidő végén, a 41. percben Mezei Szabolcs Tóth Barna lekészítése után húsz méterről kegyetlenül eltalálta a hazai kapu bal alsó sarkát.

A második felvonásra Máté Csaba mindent bevetett, négy cserét küldött a pályára, de a mérkőzés forgatókönyvén ez nem változtatott. Újra a Paks dominált, előbb Vécsei, majd Papp Kristóf helyzetét kellett hárítania Megyerinek. Egészen az 58. percig kellett várni a debreceniek első kaput eltaláló lövésére, amit Belumbi egy szögletet követően rúgott a bal alsó sarokba, de egy paksi védőről ez is kipattant. Úgy tűnt, szépíthetnek a hazaiak, Domingues újbóli próbálkozását azonban hárította Kovácsik Ádám.

Csak egy pillanatra csillant fel a remény, a Paks nem hagyta magát. Mezei szögletét követően Vécsei fejelte fel a labdát, ráadásul kiváló helyre, a csapattárs Papp Kristóf fejére, ahonnan a játékszer a kapuban landolt. Aztán a 66. percben Tóth Barnát Böde Dániel váltotta, aki nem tétovázott. Percekkel pályára lépése után a tizenhatoson belül zsinórban kétszer próbálkozott. Az elsőt még védte Megyeri, de a következőt már csapattársa, Kocsis Gergő kézzel, így számára a kiállítással véget ért a találkozó. Megyeri hiába találta el az oldalt, Ötvös Bence bombaerős büntetőjét már nem tudta hárítani. Ezzel beállt a 0–5-ös végeredmény.

A Paks immár négy mérkőzés óta veretlen, tizenkilenc ponttal a tabella élén áll a kettővel kevesebbet játszó Ferencváros előtt. Máté Csabáék pedig a negyedik tétmeccsüket veszítették el, és hét ponttal a tizenegyedik, kieső helyen állnak.

OTP Bank Liga, 10. forduló
Debreceni VSC–Paksi FC 0–5 (0–3)
Debrecen, 4664 néző, v.: Erdős (Becséri, Aradi J.)
Debrecen: Megyeri – Szécsi (Bárány, 46.), Batik, Dreskovic (Kocsis G., 46.), Ferenczi – Lagator, Szuhodovszki (Pellumbi, 46.) – Szűcs (Kocsis D., 67.), Dzsudzsák, Domingues – Silue (Stojkovic, 46.) Vezetőedző: Máté Csaba
Paks: Kovácsik – Osváth, Ötvös, Kinyik, Szabó, Silye (Győrfi, 78.) – Mezei (Varga, 66.) Windecker (Horváth K., 77.), Vécsei, Papp (Gyurkits, 88.) – Tóth (Böde, 66.) Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Vécsei (9.), Tóth B. (32.), Mezei (41.), Papp K. (65.), Ötvös (77., 11-esből)
Kiállítva: Kocsis G. (75.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában