Közélet

2012.01.03. 20:01

Kórházfóbiás apa segítette világra gyermekét

Filmbeillő történetet élt át egy fiatal paksi házaspár karácsony után: januárra várt kislányuk olyan gyorsan érkezett, hogy nem volt idő kórházba menni, a babát édesapja segítette világra.

V. T.

Teréz és férje nem terveztek apás szülést, Tamás ugyanis nem szívesen megy kórház közelébe, azt mondja, fóbiája van. December 27-én azonban nem volt alkalma ezen rágódni. Mint mesélik, szerencsére első osztályos nagyfiuk, Máté nem volt otthon, rokonokra bízták, amíg vásárolni mentek.

Teréz már az üzletben úgy érezte, közeleg a szülés ideje, ezért hazasiettek, hogy magukhoz vegyék az összekészített holmit, s úgy induljanak a szülészetre. Végül jobbnak látták mentőt hívni, ám azalatt a körülbelül tíz perc alatt, amíg az megérkezett, a baba világra jött.

Tamásnak a mentőszolgálat diszpécsere segített telefonon. A pici szinte pillanatok alatt, s szerencsére bonyodalmak nélkül jött a világra. Apukája az orrocskáját kitisztította, így minden akadály elhárult, és felsírt Melinda.

A mentőknek más dolguk már nem maradt, Terézt kislányával együtt elszállították a kórházba, ahonnan szilveszter napján már haza is érkeztek.

A kicsi nyugodt, jó baba, mondják a szülei hozzátéve, hogy bátyja Máté kissé megszeppent, amikor hírét vette húga érkezésének, de most már rendkívül sok szeretettel veszi körül. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!