Hirdetés

Tegnap, 9:42

Tolna Vármegyei SZC Perczel Mór Technikum és Kollégium: segítünk a jövőd megalapozásában

A Tolna Vármegyei SZC Perczel Mór Technikum és Kollégium remek lehetőségekkel várja azokat a diákokat, akik most választanak pályát, a 2025/2026-os tanévben kezdik meg középiskolai tanulmányaikat.

PR cikk

Forrás: Tolna Vármegyei SZC

Bonyhádi intézményünk öt ágazatban nyolc szakmai kimenettel tervez képzéseket indítani a 2025/2026-os tanévben. Ezek között szerepelnek ötéves, technikusi, szakmát és érettségit is adó, valamint hároméves szakképző iskolai képzések is. A technikumi képzés kiváló lehetőséget jelent azok számára, akik az adott irányban később tovább szeretnének tanulni, hiszen jelentős előnyhöz juthatnak a felsőoktatási felvételi során

Bálint Zsolt
Forrás: Tolna Vármegyei SZC

Bálint Zsolt, Informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető technikus

Kiskorom óta foglalkoztatott az informatika, a játékok és egyéb programok működése. Olyan tanulmányokat szerettem volna folytatni, amelyek révén rálátást nyerhetek ezek készítésére. A Perczel Mór Technikumot felsőbb évesek ajánlották nekem, és közel is van az otthonomhoz. Megtaláltam a helyem az iskolában, a tanárok támogatóak, segítik az előrehaladást. Sok versenyen veszek részt, amelyek alkalmat adnak rá, hogy összemérjem a tudásomat más diákokéval. Miután végeztem informatikai területen szeretnék felsőfokú végzettséget szerezni, majd játékfejlesztőként elhelyezkedni. Ezt a szakmát azoknak ajánlom, akik erősen érdeklődnek az informatika iránt, azt nem csak a szakmájuknak választják, hanem a hobbijuk is.

A diákok a néhány évvel ezelőtt megújult Jókai utca 3-as szám alatt található iskolaépületben, modern, komfortos környezetben tanulhatnak, hiszen a technikum infrastruktúrája és oktatási tárgyi feltételrendszere az elmúlt években jelentős fejlesztéseken ment keresztül. Az informatika tantermekben teljesen új számítógépeken tanulnak a fiatalok, ma már minden tanteremben van érintőképernyős interaktív tábla. Az iskola jól felszerelt szaktantermekkel, tanműhelyekkel rendelkezik. A gyakorlati oktatás feltételeit az ágazati alapoktatás során az iskolai tanműhelyekben, demonstrációs tantermekben, a felsőbb évfolyamokban, a szakirányú oktatás során pedig nagyobb részt külsős gyakorlati helyen – duális partnereknél, illetve ágazati képzőközpontban –biztosítják.

Balla Annamária
Forrás: Tolna Vármegyei SZC

Balla Annamária, 12. évfolyam, Pénzügyi-számviteli ügyintéző

Azért választottam a Perczel Mór Technikumot és a Gazdaság és menedzsment ágazatot, mert a nagynéném is ebbe a suliba járt gazdasági képzésre, és ajánlotta. Azt is látom, hogy ezen a területen keresettek és anyagilag is megbecsültek a jó szakemberek. Nem könnyű jól teljesíteni, de ha valaki figyel az órákon, és tanul, meg lehet szerezni a szakmát. Én közgazdasági irányban szeretnék majd továbbtanulni a Zalaegerszegi egyetemen. Azoknak ajánlanám ezt az irányt, akik jók matematikából, és érdeklődnek a gazdaság világa iránt – nekem is ezért javasolta annak idején a nagynéném.

Nem mellékes, hogy tanulóink az ágazati alapoktatás során ösztöndíjban részesülhetnek (jellemzően a szakképző iskola 9. évfolyam, technikum 9-10. évfolyam), majd a sikeres ágazati alapvizsgát követően nagy többségük duális képzési keretek között, szakképzési munkaszerződéssel egy vállalatnál, vállalkozásnál folytatja a tanulást, illetve munkát, miközben szakképzési munkabért kap. Ennek összege jelenleg legalább bruttó 100 ezer forint. Tanulmányaik sikeres befejeztével egyszeri pályakezdési juttatásra lesznek jogosultak, melynek összege a vizsgáik eredményétől függően akár a 302 ezer forintot is elérheti.

Lőcser Márton
Forrás: Tolna Vármegyei SZC

Lőcser Márton, 10. évfolyam, Épületgépész technikus

Nekem a barátaim javasolták a Perczel Mór Technikumot, és egy ismerősöm is felajánlotta, hogy ha Épületgépész technikus végzettséget szerzek, felvesz dolgozni.  Így eldőlt, hogy hol folytatom a középiskolai tanulmányaimat. Nem csalódtam, szeretem ezt az irányt. Ha végeztem, egyből szeretnék majd elhelyezkedni. Azt látom, hogy a területen nagyon keresettek és anyagilag is megbecsültek a jól képzett szakemberek. A képzést ajánlanám mindenkinek, aki szívesen tervez, jó a kézügyessége. Tanulni kell, de ha valaki akarja, akkor meg tudja szerezni a szakmát.

Az iskolánk által biztosított lehetőségekről bővebben is tájékozódhatnak azok, akik ellátogatnak 2024. november 5-én a nyílt napunkra. A látogatók általános tájékoztatót kapnak az intézmény által nyújtott lehetőségekről, a felvétel menetéről, betekinthetnek tanórákra, tanműhelyekbe. Az érdeklődők ezen felül az iskolában oktatott szakmák helyi jeles képviselőitől hallhatnak életútjukról, és részt vehetnek a nyílt napon - megrendezésre kerülő közgazdasági versenyen is. A 7-8. osztályos érdeklődő gyerekeket várjuk 2024. november 20-ra szervezett műhelytúráinkra, melyeken az iskolánk duális partnereihez visszük el őket, ahol interaktív foglalkozásokon vehetnek részt.

Buzás Kinga
Forrás: Tolna Vármegyei SZC

Buzás Kinga, 11. évfolyam, Kereskedelmi értékesítő

Ajánlás alapján néztem utána az iskolának, a honlapon böngésztem a képzési kínálatot, így találtam rá a Kereskedelmi értékesítő szakmára. Végzős vagyok, már második éve veszek részt duális képzésben. Ez azt jelenti, hogy jelenleg heti két napot az iskolában töltök, ahol szakmai és közismereti tárgyakat tanulok, hármat pedig egy helyi boltban dolgozom. Tetszik ez a munka, szeretek emberekkel foglalkozni, segíteni, sokféle embertípussal találkozni. Ha végeztem, szeretnék egy nagyobb üzletben elhelyezkedni. A szakmát azoknak ajánlanám, akik szeretnek emberekkel foglalkozni, türelmesek, segítőkészek, megértőek és van kitartásuk. Az iskolát bárkinek ajánlanám, mert nagyon jó a közösség, és a tanárokkal is remek a kapcsolatunk, mindenben segítenek.

TERVEZETT KÉPZÉSI KÍNÁLAT A 2025/2026-OS TANÉVRE

Technikumi ágazatok és szakmai kimenetek

Épületgépészet ágazat: Épületgépész technikus szakma
Gazdálkodás és menedzsment ágazat: Pénzügyi-számviteli ügyintéző vagy Vállalkozási ügyviteli ügyintéző szakma
Informatika és távközlés ágazat: Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus szakma

Szakképző iskolai ágazatok és szakmai kimenetek

Épületgépészet ágazat: Központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő vagy Hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő szakma
Fa- és bútoripar ágazat: Asztalos szakma
Kereskedelem ágazat: Kereskedelmi értékesítő szakma

Válaszd a szakképzést, válassz bennünket!

Elérhetőségek:
Cím: 7150 Bonyhád, Jókai u. 3.
Telefon: +36-74/451-424
E-mail: [email protected]
Honlap: https://perczel.tmszc.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/perczelmediatar

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában